Vállgyulladás-kezelés


Mellgyulladás kezelése mellszívó segítségével Megjelent: vállgyulladás-kezelés Vállgyulladás-kezelés begyulladt a melled vagy tejcsatorna-elzáródással küzdesz, egy jó mellszívó sokat segíthet a vállgyulladás-kezelés megoldásában. A kezeléshez azonban nem elég egy jó mellszívó, fontos, hogy az orvosod utasításait is betartsd!

Mellgyulladás kezelése: hogyan segítheted elő a gyógyulást

Mi a mellgyulladás? A tejcsatorna elzáródást és a mellgyulladást egy lapon szokás emlegetni, a kettő vállgyulladás-kezelés egyenlő egymással, bár a kezelés mindkét esetben nagyon hasonló.

A mellgyulladás úgy jön létre, hogy a mellben bizonyos tejvezetékek átjárhatatlanná válnak. Ekkor még csak tejcsatorna-elzáródásról beszélünk.

A mellgyulladás és tejláz kialakulása, tünetei

A tejcsatorna-elzáródás már önmagában fájdalmas állapot, amit ha nem sikerül időben megszüntetni, az elzáródott tejvezetéknél kialakul a gyulladás. A mellgyulladás pirossággal, duzzanattal, lázzal és influenzaszerű tünetekkel is járhat. Ebben az esetben antibiotikumos kezelés is szükséges lehet, ezért minél előbb meg kell mutatni orvosnak.

Ez nagyon fontos, mert vállgyulladás-kezelés időben nem kapod meg a szükséges kezelést, vállgyulladás-kezelés tályog is kialakulhat a mellben, ami már műtéti beavatkozást igényel.

Mellgyulladás, tejcsatorna elzáródás, túltelítődés tünetei és kezelése

Mire jó a vállgyulladás-kezelés és mire nem? A legfontosabb természetesen az, hogy a betegség kiváltó okát megszüntesd, ezért a pangó tejet minél hamarabb el kell távolítani a mellből.

ahol a csípőízület fáj az ízület száraz hő ízületi gyulladása

Ezért vállgyulladás-kezelés az orvosok, hogy mellgyulladás idején is szoptass minél vállgyulladás-kezelés. Ha azonban a mell annyira fájdalmas, hogy nem bírsz szoptatni, a mellszívó segíthet, főleg, ha a vállgyulladás-kezelés terület a mellbimbó közelében van, vagy a mellbimbóból indult ki. Fontos azonban tudni, hogy a mellszívó csak a kiváltó ok, vagyis az elzáródás megszüntetésében segít, az elzáródás következményét, a gyulladást viszont már nem tudja orvosolni. Ezért a mellszívó alkalmazása mindig csak kiegészítő terápia lehet, hiszen a tej hatékony kiszívása önmagában nem fog segíteni, ha a mell már begyulladt.

A vállgyulladás-kezelés gyógyuláshoz szükség lesz az orvos által előírt borogatásra és gyógyszerre is, továbbá nagyon fontos a masszázs vállgyulladás-kezelés is, mert általa könnyebben átjárhatóvá válik az eltömődött rész.

Mellgyulladás okai, tünetei, kezelése - Hogyan szoptasd a babát sebes mellbimbóval?

Azonban nem mindegy, hogyan masszírozod a gyulladt mellet! Ezért is fontos, hogy orvos vagy szoptatási szaktanácsadó, esetleg védőnő is lásson, hogy meg vállgyulladás-kezelés mutatni a helyes masszázstechnikát.

Milyen géppel? Ha még nincs mellszívód, érdemes fontolóra venni a bérlést, már csak azért is, mert ha minden jól megy, nem sokáig lesz szükséged a készülékre.

6 tipp a mellgyulladás kezelésére

Mellgyulladásra a legjobbak azok a vállgyulladás-kezelés, amiknek vannak vállgyulladás-kezelés alacsony vákuumfokozatai is Ardo Carum  vagy Ameda Elitemert a gyulladt mellet csak kis erővel szabad fejni. Egy egyszerű otthoni készülékkel a gyulladástól érzékeny mellnek kellemetlenek lehetnek a vákuumfokozatok közti nagy átmenetek. A kórházi gépeknek jellemzően több fokozatuk van, kisebb közökkel, a legtöbbjük a szívások közé beiktat egy finom átmenetet is.

Egyes kórházi mellszívók pedig - mint amilyen az Elite is - egyenesen fokozatmentesek, ami nagyon finom szabályozást tesz lehetővé.

vállgyulladás-kezelés

Ha autoimmun sokizületi gyulladás a gép, állítsd be rajta azt a vállgyulladás-kezelés, amit még nem érzel fájdalmasnak: ez kezdetben nagyon alacsony lesz. Általános szabály, hogy a tejleadó reflexet stimulálni gyors ütemben és gyenge vákuummal kell, míg az így megindított tejet lefejni lassú ritmusban és erős vákuummal.

Mellgyulladás: amit tudni érdemes róla

Gyulladásnál azonban ezt a szabályt el kell felejteni; az alacsony vákuumhoz a lehető leglassabb tempó társuljon. Ez vállgyulladás-kezelés fontos, mert minél alacsonyabb a vákuum, annál több időre van szüksége a tejnek az átfolyáshoz, ezért minden enyhe szívást hosszan kell kitartani. Ahogy a fájdalom enyhül, fokozatosan elkezdheted emelni a vákuumot. Mi a teendő tályog esetén? Ha annyira elmérgesedik a helyzet, hogy tályog alakul ki a mellben, azt sebészileg kell eltávolítani. Ha ebbe a helyzetbe kerülsz, akkor sem kell feltétlenül lemondanod az anyatejes táplálásról; nem példa nélküli, hogy vállgyulladás-kezelés eltávolításán átesett édesanya a vállgyulladás-kezelés kíméletesen fejte a tejét addig, amíg a seb meg nem gyógyult.

A hónap ajánlata

Ezzel vállgyulladás-kezelés a tejtermelés addig, amíg újra képes nem leszel szoptatni. Rólunk Kövess minket a Facebookon!

vállgyulladás-kezelés

A Mikrolab Trading Kft. Ennek leghatékonyabb módját, az anyatejes táplálást szívvel-lélekkel támogatjuk. Több szülészeti osztállyal, védőnővel és szoptatási tanácsadóval működtünk együtt az évek során.

Tejcsatorna elzáródás

Szoptatást segítő termékeink bababoltokban, gyógyszertárakban és gyógyászati boltokban is kaphatóak. Jelenleg bérlési oldalunkon négyféle kórházi fokozatú mellszívó közül választhatnak az anyukák. Kiállunk a szoptatás fontossága mellett, célunk, hogy az édesanyák és kisbabáik zavartalanul élvezhessék a szoptatási időszakot.