Gél térdránduláshoz, Újdonságok a hoxa.hu-n


Térdsérülések leginkább a manapság nagyon népszerű hobbisportolás közben fordulnak elő.

gél térdránduláshoz kenőcső nyaki osteochondrozishoz

Enyhébb esetekben házi gyógymódokkal, vényre vagy vény nélkül kapható patikai készítményekkel segíthetünk a problémán. Súlyosabb esetben azonban mindenképpen forduljunk orvoshoz későbbi mozgáskorlátozottság kialakulásának megelőzése céljából.

A térd sérülései közül az ízületi stabilitást biztosító térdszalagok és az ízületet érő dinamikus terhelést csökkentő C-alakú porcok meniszkuszok sérülései fordulnak elő leggyakrabban. A Donát az enyhe-középsúlyos gél térdránduláshoz gyulladás térdízületi oszteoartritisz tüneteinek az enyhítésére használják.

gél térdránduláshoz

Főként a térd oldalirányú kimozdulásával, a lábszár fokozott kicsavarodásával járó sportok űzése közben fordul elő. A gyors irányváltoztatás, hirtelen lassítás gyors futás közben, az ugrás a keresztszalagok szakadását okozhatja.

ízületi fájdalom és mérgezés porcízületek

Ha nem old le a síkötés, vagy kosárlabdázás, kézilabdázás közben rosszul érkezünk a talajra könnyen szenvedhetünk térdszalag sérülést. Az oldalszalagok sérülése főként a focistákat érintheti, a hátsó keresztszalag károsodása egy egyszerű megbicsaklás következtében is kialakulhat.

gél térdránduláshoz krémek és balzsamok ízületekhez

Meniszkusz sérülések A leggyakoribb térdsérülés a belső meniszkusz sérülése. Általában direkt trauma okozza, főként kosárlabdázás, kézilabdázás, focizás vagy síelés közben.

térdízület ízületi gyulladás kezelése denas készülékkel

A meniszkusz szakadása a porc leválását jelenti. Rosszabb esetben ezek a gél térdránduláshoz kombinálódhatnak, úgynevezett szerencsétlen hármas alakulhat ki, az elülső keresztszalag, a belső oldalszalag és a meniszkusz egyszerre sérül.

További ajánlott fórumok:

Térdsérülések kezelése A gél térdránduláshoz megfelelő kezelése elengedhetetlen a későbbi fájdalmas mozgáskorlátozottság kialakulásának elkerülése érdekében. Kevésbé súlyos térdfájdalomcsillapító tabletták húzódás, részleges szakadás a pihenés, a láb felpolcolása, a duzzanat jegelése, kompressziós rögzítőkötés alkalmazása valamint fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, izomlazító hatású tabletták, kenőcsök, bedörzsölők, tapaszok segíthetnek.

Porcvédő szereket is kaphatunk a patikákban, melyek gyorsabbá tehetik a felépülést. A gyógyulási idő hosszú, térdünk terhelését fokozatosan kezdjük újra.

az izmok és az ízületek ok nélkül fájnak ízületek fáj és pelyhes bőr