Ízeltlábú válás. Navigációs menü


Facebook Twitter Email A kutatók szerint az ízeltlábú felfedezése rendkívül nehéz feladatnak bizonyult, mivel a faj egyedei főként talaj alatti fészkekben élnek, és csupán három hétig aktívak a földfelszínen.

ízeltlábú válás

Ízeltlábú válás finnországi Turkui Egyetem tudósai a híres hollywoodi színész után keresztelték el a legújabb pókot, mivel az állat potrohán található fekete-fehér-vörös mintázat erősen hasonlít a Phoenix által játszott, képregényekből és filmekből is jól ismert Joker karakterére.

A tanulmány főszerzője és az egyetem arachnológusa, Alireza Zamani elmondta, az új fajt Iránban találták meg és a Loureedia phoenixi latin nevet adták neki.

A kutató hozzátette, a Loureedia nemzetségbe tartozó első olyan pókfajról van szó, amely a mediterrán éghajlati övön kívül fordul elő. Mikrobuborékok kipukkasztásával pusztíthatják el a ráksejteket Joker figurájával még egy fontos jellemző köti össze az ízeltlábút, ez pedig az édesanyjával való kapcsolata. A Loureedia nemzetség fajainál jellemző a matrifágia, amely során a fiatal pókok elfogyasztják az anyjuk testét.

A ízeltlábú válás és legtompább az elülső részen. Egy pár furcában végződik, melyeket azonban nem sorolnak a test függelékei közé. A kagylósrákok testét borító kettős külső fal duplicatura részei a külső lemez és a belső lemez vagy lamella. A térrészt a két lemez között vestibulum a tulajdonképpeni kagylósrák-test oldalsó nyúlványaiként kell kezelni, hiszen nemegyszer fontos szerveket burkolnak májpetefészekherék stb. A külső lemez epidermális réteg és egy kemény, meszes réteget választ ki az egész felületén, amelyet egy kitines réteg burkol.

Egy-két héttel a tojásból való kikelés után a fiatal egyedek feltörik a szülőjük hasán lévő kitinpáncélt, majd felfalják a belsőségeit. Érdekesség továbbá, hogy a Loureedia nemzetséget szintén egy hírességről nevezték el, mégpedig Lou Reed rockzenészről, aki Jokerrel ellentétben ízeltlábú válás a mosolyáról volt híres.

ízületi gyulladás és ízületi gyulladás kezelése és táplálása fájdalom a kéz három ízületében

Remélem szerencsénk lesz, és egyszer lefotózhatjuk a Loureedia násztáncát, melyet eddig egyszer sem sikerült megtennünk. Tarts velünk egy új úton! Amennyiben érdekelnek a színes hírek, fogékony vagy a zöld technológiák iránt, de nem veted meg a kultúrát, a sportot és az egyéb jellegű minőségi tartalmat sem, akkor te vagy a mi célközönségünk.

ízeltlábú válás

Kövesd oldalunkat, és ígérjük, minden nap a legjobb és legérdekesebb híreket kapod meg tőlünk.