Vállízület izomkezelés, Lubricus | Egészséges megoldások


Betűméret növelése Egyik tanfolyam szünetében beszélgettünk terápiákról, tréningekről, tudományos újdonságokról a fasciaterápiák területén témakörök kerültek elő és kihagyhatatlan a flossing is.

fájó fájdalom a jobb könyökízületben kar ízület varrás fájdalom

Így esett meg, hogy a beszélgetésbe bekapcsolódott egy terapeuta, akinek rendszeresen, állandóan terhelés hatására fokozódó vállpanaszai voltak mely fájdalom a berotációnál és a 90 fok fölötti abdukciónál élessé, szúróvá vált és tovább fokozódott.

E kettő irány tartománya abdukció, berotáció jelentősen be is volt szűkülve. Megkért a kolléga, hogy csináljam meg rajta a Medical Flossing tekerést, hogy érezhesse annak hatásait. Mondtam neki, hogy örömmel.

milyen kenőcs a mellkasi csontritkulásért

Első alkalommal vállízület izomkezelés teszteket végeztünk a gumiszalaggal, hogy megtudhassam pontosan melyik képletettel van probléma a vállízületi-vállövi régióban, mikor és melyik anatómiai képlet feszül meg, az milyen fájdalommal jár.

Majd ezt követte az izmok lazítására, a vérkeringés javítására, a szalag és tok képletek tónusának csökkentésére, valamint az ezzel párhuzamos mozgások közbeni fájdalom csillapítására helyeződött a hangsúly.

Szervezetre gyakorolt hatásai: Fizikai: szöveti mozgást hoz létre, ezt nevezzük mikromasszázsnak, amely endogén hőképzést eredményez. Kémiai: oxidáló hatása vállízület izomkezelés a diffuziós folyamatok gyorsulnak, a besugárzott terület pH-jának alkalikus irányba való eltolódása. Biológiai: vasodilatatio, hyperaemia. Kötőszövetre gyakorolt hatása: a folyadékfelvevő képesség fokozódik. Izomzatra gyakorolt hatása: a vérellátás fokozódik, az izomzat tónusa normalizálódik, az izomzat spazmusa csökken.

Elegendő volt 3x felhelyezni a Medical Flossing szalagot a speciális szöveti tulajdonságoknak megfelelő nyújtottsági fokon és a mozgásbeszűküléssel járó állapotok, valamint a fájdalom meg is szűnt a vállízületben.

Milyen formában hat ez a jól alkalmazható, gyors és effektív technika?

vállízület izomkezelés

Bemutatjuk a következő Medical Flossing képzésen Tisztelt Olvasó! Felhívjuk a figyelmet arra, hogy jelen cikk szerzői jogi védelem alatt áll.

vállízület izomkezelés paradicsom a térd artrózisához

A cikk, vagy egy részének bármilyen felhasználásához másoláshozfordításhoz stb. A szerzői jog megsértése súlyos jogi következményeket von maga után.

vállízület izomkezelés gyógynövény ízületi betegségek kezelésére

A speciális izomkezelés, triggerpont terápia, flossing és manuálterápia által biztosított egész testre, annak elváltozásaira, feltérképezésekre, beazonosítására vonatkozó szemléletmód ma már nélkülözhetetlen az effektív és hatékony, szakszerű terápiás beavatkozások sorából.

Mindenki számára egyéni mozgásminták vizsgálata és a szöveti analízisek alapján profi szakembereink által vezetve elérhetők ezek a kiváló terápiás lehetőségek a PhysioVit Rehab Akadémián Budapesten és Pásztón vállízület izomkezelésorvosok, gyógytornászok, sportfizioterapeuták közvetítésével.

39. Vállfájdalom, és a csuklyás izmokban fellépő fokozott izomspazmus elleni torna