Térdízület görbülete


Lehet traumás eredetű főleg nagyobb testű kutyáknál és genetikailag örökletes, kistestűek. Térdízületet érintő elváltozás.

térdízület görbülete mi a teendő, ha a térdízületek fájni kezdenek

Térdízület görbülete legnagyobb ízülete a szánízület, négy irányban kihorgonyzott patella alatt a combcsont mozdul el, a térdkalács, mint egy sínben csúszik ebben az árokban. Ha a térdkalács kiugrik ebből térdízület görbülete árokból akkor beszélünk ficamról. Okai lehetnek: végtagállás hiba X vagy O láb combnyak helytelen állása, combcsont kóros görbülete árok elégtelen mélysége négyfejű combizom, egyenes szalag és a sípcsont tengely szögbeli, térbeli eltérése ízületi tok megnyúlása, szalag térdízület görbülete hiánya, ízület lazasága sípcsont kóros görbülete Súlyosságának fokát ig soroljuk be.

testépítő fájdalom kenőcs

Ortopéd szakorvossal való konzultáció elengedhetetlen mind a műtéti megoldással kapcsolatban mind a konzervatív kezelés lehetőségeiről. Mindig az oknak megfelelő műtéti technikát kell választanunk. Fizioterápia szerepe Preoperatívan és posztoperatívan is számos mód áll rendelkezésünkre hogy a kutya minél hamarabb teljes értékűen, sántaságmentesen használja a lábát.

térdízület görbülete artritisz boka hogyan kell kezelni

Fizioterápiával a rehabilitáció hossza jelentősen megrövidíthető. Posztoperációs szakaszban a fájdalomcsökkentés, az ízületi mozgáspálya beszűkülésének, izmok sorvadásának megakadályozása a célunk.

térdízület görbülete