Közös jégkezelés, Nyilvántartásban szereplő jogkezelő szervezetek adatai


Keresés Artisjus mint közös jogkezelő A közös jogkezelés elsősorban azokon a területeken létezik, ahol sem a szerzők nem képesek egyenként ellenőrizni a felhasználásokat, sem a felhasználók nem képesek egyenként megkeresni a szerzőket azért, hogy engedélyt kérjenek tőlük.

közös jégkezelés

A technika rohamos fejlődésével zenehallgatási szokásaink is  jelentősen átalakultak — gondoljunk csak a közös jégkezelés, a zenei televíziókra, a számtalan koncertre vagy a hangfelvétel kiadásra. Az internet és az okos eszközök korában pedig már teljesen természetes, hogy bárhol és bármikor hozzáférhetünk kedvenc zenéinkhez.

A szerzők már jó ideje nincsenek abban a helyzetben, hogy minden alkalommal egyedileg engedélyezzék zeneműveik felhasználásait — de ha ilyen közös jégkezelés lennének, akkor sem tudnának méltányos díjazást elérni a nagy felhasználókkal szemben. Ez a megoldás mindkét fél számára előnyös, hiszen: a szerzők így a saját egyesületükön Artisjus keresztül egy kézből nyújtják a felhasználóknak a jogokat, jogdíjfizetés ellenében a felhasználók könnyen tudnak jogot szerezni, ami jogbiztonságot eredményez a szerzők is olyan jogdíjakhoz jutnak, amelyre egyébként nem lennének képesek Zeneszerzők esetében igen sok felhasználásnál van terepe a közös jogkezelésnek.

közös jégkezelés

Így az Artisjus jogdíjat szed be és oszt fel a zeneművek élő előadása, gépzenei elhangzása, rádiós és televíziós sugárzása, hangfelvétel-kiadása, internetes közvetítése után. Emellett a magánmásolási díjak zeneszerzői részét is mi osztjuk fel.

Módosítva: Közös jogkezelés A közös jogkezelés a felhasználás jellege, illetve körülményei miatt egyedileg nem gyakorolható szerzői jogok és a szerzői joghoz kapcsolódó ilyen jogok érvényesítése a jogosultak által erre létrehozott szervezet útján, függetlenül attól, hogy azt törvény írja elő vagy az a jogosultak elhatározásán alapul.

A közös jogkezelői nyilvántartás A közös jogkezelő szervezetekről a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala vezet nyilvántartást. A hivatal közleményt ad osteoarthritis kezelési fóruma egy szervezet nyilvántartásba vételéről és az adatok változásáról.

közös jégkezelés

A közös jogkezelői nyilvántartás közös jégkezelés az interneten.